Menag : Lebaran Taon Iki Takbér néng Mesjid Utowo Langgar Baén

  • Bagikan

Faktanews.co.id.-(gedobos oséng)– Menteri Agama (Menag) Yaqut Cholil Qoumas ngomong gantiné larangan Takbér Keléléng ngarepaken lebaran masyarakat dijaluk gelem takbér néng masjid utowo langgar baén.

Iki disampekaken Yaqut nyambông bab larangan kanggô masyarakat supoyo seng takbér keléléng pas malem lebaran Idul fitri 1442 Hijriah taon 2021.

Keterangané néng Kantor Presiden njelasaken, gok pertimbangan larangan iku Jaré Yaqut, mergo Takbér Keléléng nggarai anané gerombolan hang biso gawé nular penyakét Covid-19.

Miturut Yaqut, Takbér hang diulihaken néng njeroné masjid utowo langgar ugo kudu tetep diwatesi wongé 50% teko kapasitas masjid utowo langgar, iki kanggô njogo kesehataé kabeh.

“Takbér Keléléng héng diulihaken. Monggo takbér nong njero masjid utowo langgar baén,” Jaré Yaqut nguwéni keterangan pers virtual néng kantor sekretariat presiden Jakarta, Senin 19 April 2021.

Yaqut Cholil Qoumas ugo njelasaken bab keputusan pemerintah nerapaken larangan mudik. Miturut iyane larangan mudik iku dianakaken mergo mudik hukumé sunah sedeng njogo kesehatan awaké ďèwèk iku kuwajiban.(*sekpres/kin).

Diusingaken : Momo

Baca juga:  Misnadi Kepeleh Dadi Ketua BPD Sak Banyuwangi
Editor: Makin SH
  • Bagikan

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *