Jokowi Nyampèkaken Larangan Mudik Lebaran Kanggo Medot Alur Penularan Covid 19

  • Bagikan

Faktanews.co.id.(gedobos Osing)– Presiden Jokowi ngomong gok pemerintah ngelarang mudik lebaran taön iki wés dipiraken jeru lan dowo ugo akèh Pertimbangané.

Perkoro iku mau disampèkaken Presiden Jokowi nganggô akun asli Sekretariat Presiden nong Youtube. (16/5/21)

Pertimbangane menurut Man Jokowi iku macem-macem.

Pertama biyasahé sak mariné prèian dowo kasus covid-19 lan kematiane tambah.

Sak mariné lebaran taôn hang sôré kasus arèan tambah dadi 93% lan wong hang mati mingguan 66%.

Terus kaping 2, pas prèian tanggal 20-23 Agustus 2020, kasuse tambah 119 persen lan 57 persen kepatèn.

Kaping 3, preian dowo 28 Oktober -1 November ono penambahan 95 persen dan kasus kepaten 75 persen
Sedeng preian akhir taon 24 Desember 2020 – 3 Januari 2021, kasus arean tambah 78 persen lan 46 persen kasus kepaten mingguan.

Pertimbangan sak lanjute, mage miturut Jokowi, larangan iku tujuane kanggô njogo kasus aktif mudun réng rong ulan iki.

Kecatet tanggal 5 Februari 2021 akèhé 176.672, tanggal 15 April 2021 dadi 108.032 kasus.

Masiyo Indonesia tau ngalami 14 – 15 èwu kasus tiap dino reng ulan Januari 2021.

Naming saiki kasuse 4 ribu-6 ribu kasus tiap dino. Tanggal 1 Maret 2021 wong hang wes aron 85,88 persen, dadi 15 April 2021 wes 90,5 persen teko total kasus.

Mergo iku mau Lebaran taön iki jare Man Jokowi iyané atas nama pemerintah mutusaken ngelarang mudik kanggô ASN, TNI/Polri, pegawai BUMN, karyawan swasta, lan kabeh masyarakat.

Baca juga:  Ketika Luka Bakar di Kulit, Jangan Sembarangan Mengoleskan Sesuatu di Kulit Tersebut

Presiden ngarepaken kabéh rakyat Indonesia milu guyub medot alur penularan covid 19.

“Selamat menjalani ibadah puasa, semoga Allah SWT meridhai kita dan memberkahi bangsa Indonesia”, Jaré Man Jokowi.(*Ysep/dol/kin).

Diusingaken ambi: Momo

  • Bagikan

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *